Logo daanwerkt
Anoniem solliciteren: zelden was de politiek zó draaikonterig

Vakgebied: Arbeidsrecht

Dat het raar kan lopen in de politiek, dat wisten we al. Maar dat de VVD nog maar 4 jaar geleden groot voorstander was van anoniem solliciteren, en de PvdA sceptisch?

Lees meer


Het is zomer! Lekker op vakantie met de auto van de zaak?

Vakgebied: Arbeidsrecht

Elk jaar kijk ik er weer van op. In de maanden juli en augustus gaat Nederland collectief op vakantie. Circa 50% van deze vakantievierders gaat met de auto en aangezien er van het totaal aantal auto’s in Nederland (circa 8 miljoen) 11,5% een “auto van de zaak” is, trekt een substantieel aantal vakantievierders er met de “auto van de zaak” op uit. Kijk maar om u heen in de file op de Route du Soleil: Loodgietersbedrijf Klaas Druppel en Jan: Uw Warme Bakker kunt u zomaar tegenkomen.

Lees meer


Rechtvaardig verschil in belastingdruk tussen zzp’er en werknemer?

Vakgebied: Arbeidsrecht

In Nederland gaan steeds meer stemmen op om bepaalde belastingvoordelen voor ZZP’ers (hij/zij) te verlagen of zelfs af te schaffen. De voorstanders van vermindering of afschaffing stellen dat de voordelen onevenredig groot zijn in vergelijking tot werknemers.
Lees meer


Kantoorhumor (voorbij)?

Vakgebied: Arbeidsrecht

Een werkgever wil de arbeidsovereenkomst van een werknemer ontbinden, omdat hij zich schuldig maakt aan grensoverschrijdend en onprofessioneel gedrag jegens collega’s en cliënten.
Lees meer


Arbeidsongeschikt na carnaval

Vakgebied: Arbeidsrecht

Werknemer behoudt het recht op loon, indien hij de bedongen arbeid niet heeft verricht i.v.m. ongeschiktheid ten gevolge van ziekte. In dit verband gelden een aantal uitsluitingsgronden. Bijvoorbeeld: indien de ziekte door zijn opzet is veroorzaakt.
Lees meer


De nieuwste vacatures in de mail! Stuur je CV op
Filteren

Zoek op branche

Zoek op regio

(16)
(5)
(18)
(42)
(12)
(3)
(22)
(43)
(6)
(85)
(8)
(108)