Logo daanwerkt
‘Ik zet je even in een CC’!

Vakgebied: Daan

Herkenbaar voor iedereen. We hebben allemaal die superleuke (ahum) collega op kantoor, waarvan je weet dat het fout gaat als je met hem of haar in een heftige maildiscussie verzeild raakt,  en dat er dan een toffe mail waar je leidinggevende of directie in cc staat uitgaat. ‘En bedankt’, denk je dan, of zet de collega zichzelf voor schut? Onderzoek van de Metro wijst uit dat het kantoortype (B)cc als meeste irritante uit de bus is gekomen.

Naast de welbefaamde ‘cc’ zijn er natuurlijk nog veel meer kantoorfrustraties of -irritaties, waar wij ‘kantoormensen’ allemaal last van hebben. Denk aan: slechte koffie, wegvallend, traag internet, meer werk moeten verrichten met minder mensen, managers die tegenover in plaats van naast medewerkers staan. Zo kunnen we nog een hele waslijst afwerken, de hamvraag is natuurlijk: hoe lossen we dit op? Of zijn er gewoonweg geen oplossingen voor?!

De keerzijde is dat in dit commerciële tijdperk (gelukkig) jonge, frisse en, lekker cliché, dynamische organisaties ontstaan die denken vanuit het perspectief van de werknemer in plaats van de werkgever. Denken vanuit het kunnen van de werknemer in plaats van de te verwachten resultaten. Hierdoor worden veel kantoorfrustraties weggenomen en hangt er een informele, warme werksfeer op kantoor. Heerlijke versgemalen bonenkoffie, vrijheid in werkzaamheden, stellen van je eigen doelen, ruimte voor eigen inbreng en ondernemerschap, dit al in het kader van transparantie en goed werkgeverschap.

Charmelle Janssen, Daan Rotterdam


Minder uren werken en niet inleveren op je salaris.

Vakgebied: Daan

Onze Scandinavische buren hebben het goed voor elkaar, minder uren werken en niet inleveren op je salaris. Dat willen wij ook!Lees meer


Fietsend naar je werk?

Vakgebied: Daan

Er wordt in Nederland veel gefietst. In geen enkel ander land met een vergelijkbaar welvaart-niveau wordt zoveel gefietst. ‘F*ck cars’ is dan ook de slogan onze fietsleverancier, Veloretti.Lees meer


Doe eens gek! Schommelen met Daan.

Vakgebied: Daan

Tijdens het schrijven van deze blog, bevind ik mij op onze nieuwste aanwinst op kantoor. De Daan-schommel. De verwachtingen lagen niet hoog, het was niet heel bijzonder, zo dachten wij erover. Eindelijk(!) hangt hij er en… tegen verwachting in wordt er meer dan goed gebruik van gemaakt.

Lees meer


Anoniem solliciteren: zelden was de politiek zó draaikonterig

Vakgebied: Arbeidsrecht

Dat het raar kan lopen in de politiek, dat wisten we al. Maar dat de VVD nog maar 4 jaar geleden groot voorstander was van anoniem solliciteren, en de PvdA sceptisch?

Lees meer


Gezocht: heel erg veel personeel

Vakgebied: Daan

Zo’n 500 mensen verwacht Jeroen van Kooij in dienst te nemen. Hij zegt het zonder haperen. Jawel, 500. Zijn bedrijf, de detacheerder Daan, is een van de snelst groeiende ondernemingen in de Rotterdam regio.Lees meer


Drugs, drank & transitievergoeding

Vakgebied: Daan

Werkgever is – kort gezegd – een transitievergoeding verschuldigd aan werknemer, indien de arbeidsovereenkomst ten minste 24 maanden heeft geduurd en het dienstverband op initiatief van de werkgever eindigt. Het recht op transitievergoeding vervalt, indien er sprake is van ernstige verwijtbaarheid aan werknemerszijde. Tenzij het niet toekennen hiervan naar maatstaven van redelijkheid en billijkheid onaanvaardbaar is. In onderstaande gevallen is onlangs geoordeeld dat werknemer aanspraak maakt op een transitievergoeding, ondanks dat werknemer ontslagen is vanwege verwijtbaar handelen.

Lees meer


Loondoorbetaling na ski-ongeluk

Vakgebied: Daan

Het wintersportseizoen is aangebroken. Het aloude gezegde luidt: ‘een ongeluk zit in een klein hoekje’.

Lees meer


Enorm trots op team Informatiemanagement met dit fantastische resultaat. Complimenten voor Iris Janssen en Tom Hillegers!

Vakgebied: Informatiemanagement

De ambtenaren van de Gelderse gemeente West Maas en Waal werken nu met JOIN Zaak & Document – het zaaksysteem van IT-dienstverlener Decos, waarmee dossiers en bestanden digitaal beheerd en opgeslagen worden. Met de implementatie van JOIN Zaak & Document zet de gemeente een grote stap in haar ambitie om een groot aantal bedrijfsprocessen digitaal te ondersteunen.

Lees meer


Daar sta je dan, op een punt in je leven dat je toe bent aan een nieuwe uitdaging.

Vakgebied: Onderwijs

Je weet alleen nog niet precies welke. Je kijkt eens om je heen, je legt je oor te luisteren en je gaat achter tips aan die je gegeven worden. Een nicht van mij kent Jeffrey en die blijkt bij Daan te werken. Wie, of wat is Daan? Eerst maar even opzoeken. De volgende stap het contact zoeken en in gesprek met Daan, in de persoon van Sanne. Wat mooi dat de tijd wordt genomen om elkaar wat beter te leren kennen en dat dat zo gezellig kan zijn.

Lees meer


De nieuwste vacatures in de mail! Stuur je CV op

Laatste blogs van daan

‘Ik zet je even in een CC’!

Herkenbaar voor iedereen. We hebben
Lees meerrotterdam
Fietsend naar je werk?

Er wordt in Nederland veel
Lees meer


Doe eens gek! Schommelen met Daan.

Tijdens het schrijven van deze
Lees meer


Filteren

Zoek op branche
Zoek op regio

(9)
(3)
(12)
(29)
(14)
(9)
(30)
(61)
(2)
(80)
(8)
(92)